Cloudflare Logo

WordPress achter Cloudflare plaatsen

Cloudflare is een dienst die een CDN (Content Delivery Network), firewall en optimalisaties voor uw website verzorgt. Het heeft tal van betaalde upgrades en functies maar welk voordeel heeft het voor u om uw website “achter” Cloudflare te plaatsen?

Met Automatic Platform Optimization (APO) voor WordPress bedient Cloudflare uw hele site vanuit een edge-netwerk, zodat klanten betere prestaties zien wanneer ze uw site bezoeken.

Cloudflare slaat meestal alleen statische inhoud op in de cache, maar met APO kunnen zij ook dynamische inhoud cachen – zoals HTML – om de hele site vanuit de cache te bedienen. Dit proces minimaliseert de aanvragen vanaf de oorspronkelijke site om de tijd tot eerste byte (TTFB) drastisch te verbeteren. Naast het cachen van dynamische inhoud, cachet APO ook scripts van derden.

Met APO kunt u uw WordPress site op de normale wijze blijven beheren. Telkens wanneer uw inhoud in WordPress bijwerkt, werkt Cloudflare deze inhoud aan de rand (edge servers) automatisch bij om te voorkomen dat verouderde inhoud wordt weergegeven.

Firewall en DDOS beveiliging

Naast caching en het CDN helpt Cloudflare uw site te beschermen tegen brute-force aanvallen en vele andere bedreigingen. Cloudflare heeft het voordeel dat het meer dan 12 miljoen websites bedient en dus kwaadaardige bots en gebruikers gemakkelijker kan identificeren dan welke firewall dan ook. Deze firewall- en beveiligingsmaatregelen evolueren voortdurend wat betekent dat uw website elke dag beter beveiligd en beschermd wordt.